КОНТАКТ

 

Проведите одмор у селу Грачац!

Издаје се кућа у природи на 6 км. од центра Врњачке Бање, а на обронцима планине Гоч. Кућа располаже са две спаваће собе, кухињом и купатилом. Од пустоловних дрангулија „Божидарац“ поседује котлић за кување, мобилни роштиљ, интернет, радио, тв, књиге и двоглед.

Окућница је позамашна са надкривеном терасом уз кућу.

„Шта све можеш у Божидарцу кад си живахан“
(из више пута осим ако ниси „Претерани Гари“, новосадски назив за Супермена).

У окружењу од педесетак километара од Божидарца, можеш да посетиш, средњовековну тврђаву Козник, замак Маглич, Град цара Лазара у Крушевцу, остатке тврђаве Грабовaц или тиЈеринин град код Трстеника. Затим, цркву Светог Саве у Грачцу, манастир Љубостињу, манастир Жичу, Манастир Свете Петке-духовни центар Светог Николаја Велимировића у Краљеву, Храм Рођења Пресвете Богородице и Храм Живоносног Источника Пресвете Богородице у Врњачкој Бањи.

Можеш да шеташ уређеним сеоским путевима села Грачаци да се надишеш доброг ваздуха, па кад легнеш одмах и да заспиш. За оне пустолове са бољом кондицијом, шумским путевима право на планину Гоч, која је извориште многих потока и речица које отичу према Западној Морави на северу и Расини на југу. Можете успут да наберете сремуша за салату, печурака, разног воћа, да гледате како медвед бере јагоде и у корпу их меће (шалим се), ви берите дивље јагоде и купине, а медвед нека гледа. Успут слушајте пој птица и уживајте у прелепој природи и питкој води. Ту је и Митрово поље, језеро Селиште, планина Столови са полудивљим коњима, Савина (Савова) вода, пар воденица које још увек функционишу, па удри по качамаку, сиру и кајмаку док вам дреновина у руци не пукне на троје, а увече „сјашите” за 5-6 минта доле до Врњачке Бање уз песму Рокера с Мораву „Дођи драга у Врњачку Бању па да видиш у какем сам стању“. У Бањи десетак базена, пуно добрих кафана, ресторана…културних дешавања…па бирајте у зависности од вашег интересовања.

Ако желите другачију врсту опуштања, можете једноставно остати у Божидарцу па котлићарити, роштиљати, а по помало и попити испред задруге.

За хиперактивне, ту је терен за баскет, мали фудбал и тенис, а све на 2-3 км. од Божидарца.
Ко зна шта сам све заборавио да вам кажем, али брате пронађите и ви нешто сами па ми јавите.
Ето толико од мене за прво јављање.

Посетите нас и на инстаграму!

Живи и здрави били!

Кућа Божидарац
Телефон: 064 511 09 53
Сајт: www.kucabozidarac.com
Мејл: info@kucabozidarac.com
ГПС координате: 43.621241, 20.834369